Kde jsem: Euro úvěr » Články


O zaměstnání nyní v ČR přichází v průměru více než dva tisíce lidí každý pracovní den.

O zaměstnání nyní v ČR přichází v průměru více než dva tisíce lidí každý pracovní den.

Hypoteční banky (http://www.hypotecnibanka.cz/) se ale o celkovou schopnost občanů splácet hypoteční úvěry  (www.hypotecni-hypoteky.cz) nebojí a očekávají, že jim opět meziročně půjčí o něco více peněz.

Podíl padlých hypoték (www.hypotecni-hypoteky.cz), kterých bylo loni přes tři procenta z celkového objemu, považují v komparaci s Evropou za nízký. Přitom jen v prosinci navštívilo úřady práce během pouhých osmnácti pracovních dnů 37 tisíc lidí, což je v průměru přes dva tisíce každý pracovní den. Navíc pracovní místo nemůže najít mnohem více práceschopného obyvatelstva, které již úřady neevidují. Po půl roce totiž většinou podpora končí, a nemá-li člověk jiný příjem, je odkázán už jen na sociální dávky. Navzdory stagnaci tuzemského národního hospodářství bankovní sektor letos pravděpodobně zaznamená kladný růst úvěrů i vkladů. Úvěry obyvatelstvu by měly vzrůst o 3,5 procenta. Klientské vklady pak porostou asi o 2,4 procenta. O tom, jaká je skladba těchto vkladů domácností, tedy kolik procent obyvatel má v ruce větší část úspor, ale hypoteční banky (http://www.hypotecnibanka.cz/) mlčí. Komerční banky (www.kb.cz) se dále v globálních souhrnech u nás ani neobávají, že by spotřeba domácností rapidně poklesla. Počítají se stagnací a příští rok s oživením.

Ačkoliv začátek roku 2013 přinese pravděpodobně ještě určitý pokles HDP, očekává se postupné zlepšování ekonomické situace, které by díky růstu v druhém pololetí mělo přivést ekonomiku k průměrné stagnaci za celý rok 2013.

autor. 1. EUROHYPOTÉKA s. r. o.

Adresa: Ječná 550/1, 120 00 Praha 2
Tel.: +420 773 187 959

Nebankovní hypotéky
od 50 tisíc do 10 milionů Nebankovní developerské úvěry
od 5 do 30 milionů