Kde jsem: Euro úvěr » Články


Splátkové společnosti Home Credit, která je v Česku spolu s Cetelemem lídrem trhu nebankovních půjček, se vracejí klienti.

Splátkové společnosti Home Credit, která je v Česku spolu s Cetelemem lídrem trhu nebankovních půjček, se vracejí klienti.

Společnost Home Credit (www.homecredit.cz) ze skupiny PPF Petra Kellnera loni půjčila 8,9 miliardy korun. Růst táhly především kreditní karty a on-line půjčky.

Trend na českém trhu půjček byl loni kvůli snížení spotřebitelské poptávky opačný. Konkurenti Home Creditu (www.homecredit.cz) zatím své výsledky nezveřejnili, podle statistiky České leasingové a finanční asociace, která sdružuje hlavní nebankovní poskytovatele úvěrů, však trh půjček klesl za první tři loňská čtvrtletí meziročně o 1,2 procenta. Růst Home Creditu v ČR táhne především rostoucí zájem o kreditní karty. Dařilo se také telefonním a internetovým půjčkám, pro které Home Credit spustil v polovině roku nový web. On-line půjčky díky tomu vzrostly meziročně dokonce na dvojnásobek. Historický rekord v půjčkách zaznamenal Home Credit v roce 2008. Tehdy poskytl úvěry (www.hypotecni-hypoteky.cz) za 9,6 miliardy korun. V následujícím roce firma zaznamenala propad skoro o dvě miliardy korun.

Home Credit kvůli obavám z nesplácení výrazně přitvrdil podmínky půjček (www.hypotecni-hypoteky.cz)  a přivřel kohoutky peněz klientům. Podmínky začal uvolňovat až v posledních dvou letech. Novou nabídkou karet a on-line půjček se snaží udržet stávající klienty, aby si nový úvěr mohli vzít opakovaně a neodešli ke konkurenci.

autor. 1. EUROHYPOTEKA s. r. o.

Adresa: Ječná 550/1, 120 00 Praha 2
Tel.: +420 773 187 959

Nebankovní hypotéky
od 50 tisíc do 10 milionů Nebankovní developerské úvěry
od 5 do 30 milionů