Kde jsem: Euro úvěr » Články


Jak se přece jen nenechat napálit při telefonování s nebankovním poskytovatelem půjček.

Jak se přece jen nenechat napálit při telefonování s nebankovním poskytovatelem půjček.

Poradíme Vám níže v několika radách, "než si zavoláte".

1. Dobře si přerozmyslete, než zvednete sluchátko a zavoláte na číslo začínající  900. Pamatujte si, že u těchto čísel platí, že čtvrtá a pátá pozice v čísle  určuje cenu za minutu volání.

2. Nevěřte tomu, že vám poplatky za drahé volání někdo vrátí. Jestliže nemáte  podepsanou smlouvu, těžko pak tyto sliby prokážete například u soudu.

3. Seriózní poskytovatel půjček (http://www.hypotecni-hypoteky.cz/ funguje jinak. Rozhodně není standardní a  obvyklé schvalovat půjčku (www.euro-uver.cz) po telefonu, to spíše nasvědčuje tomu, že na vás chce  firma vydělat.

4. Novela zákona o spotřebitelském úvěru zakázala poskytovatelům i  zprostředkovatelům úvěru používat předražená telefonní čísla. Pokud se přesto s  těmito praktikami setkáte, oznamte to České obchodní inspekci, může firmě udělit  pokutu.

5. Při každé žádosti o půjčku buďte velmi opatrní. Firmu si předem ověřte,  ptejte se známých, vyhledejte si na internetu diskuse a zkušenosti.

6. Před podpisem smlouvy o půjčce (www.euro-uver.cz) si pečlivě přečtěte smlouvu i obchodní  podmínky.

7. Rozumíte všemu, co podepisujete? Nic není jen "formalita". Ze zákona musíte  dostat předsmluvní formulář, kde jsou informace o půjčce srozumitelně rozepsané.  Když něčemu nerozumíte, ptejte se! Neřiďte se jen výší úroku, pozor dávejte i na  poplatky a na sankce pro případ nesplácení.

8. V případě jakýchkoli sporů z oblasti spotřebitelských úvěrů se můžete  obrátit na finančního arbitra. Finanční arbitr je osoba pověřená státem, která  pro spotřebitele zadarmo a velmi rychle rozhodne jakýkoliv jeho  spor s věřitelem nebo zprostředkovatelem úvěru (www.euro-uver.cz)

autor. 1. EUROHYPOTÉKA s. r. o.

Adresa: Ječná 550/1, 120 00 Praha 2
Tel.: +420 773 187 959

Nebankovní hypotéky
od 50 tisíc do 10 milionů Nebankovní developerské úvěry
od 5 do 30 milionů