Kde jsem: Euro úvěr » Články


Naše společnosti s vysokou firemní kulturou neparazitují na duševně nemocných spoluobčanech.

Naše společnosti s vysokou firemní kulturou neparazitují na duševně nemocných spoluobčanech.

Banky bohužel půjčují peníze i lidem s duševní chorobou. A ti z invalidního důchodu často nestíhají splácet.

Stanislav trpí již čtyřicet let schizofrenií. Je beznadějně zadlužený u několika komerčních bank (www.kb.cz) a jiných poskytovatelů půjček (nebankovních institucí), kteří mu ochotně napůjčovali statisíce. A to i přesto, že si stěží vzpomene na to, kolik je mu let. Pan Stanislav pracoval zadarmo u majitele penzionu v Brně a naletěl i jedné sňatkové podvodnici, která na něm vymámila dědictví po mamince.

Finanční ústavy ho atakuji, neboť z invalidního důchodu nestačí splácet. "Raději jsem svůj mobilní telefon předal panu doktorovi, poněvadž mi volali večer i o víkendu. Rozrušovalo mě to," tvrdí smutně čtyřiašedesátiletý pacient psychiatrické léčebny ve Slavkově u Brna. "Takových nemocných mám na oddělení několik. Stávají se snadnou obětí agresivního marketingu, také různých podvodníků a parazitů," popisuje ošetřující lékař Martin Tuček. Lékaři i sociální pracovníci léčebných zařízení denně řeší problémy kolem jejich splátek. V nových občanských průkazech již nemají lidé poznámku o omezení či zbavení způsobilosti k právním úkonům.

Úvěrové banky (www.hypotecnibanka.cz) tak objektivně připouštějí, že je pro ně těžké identifikovat psychicky nemocného člověka. "Na jedné straně je dobře, že pacienti nejsou stigmatizovaní, ale někdy vzniká problém. Po propuštění pacienta nemáme vybudované mechanismy, jak tyto lidi ochránit, jako je tomu ve vyspělé cizině," potvrzuje ředitel psychiatrické léčebny v Bohnicích Martin Hollý.

autor. http://www.hypotecni-hypoteky.cz/

Adresa: Ječná 550/1, 120 00 Praha 2
Tel.: +420 773 187 959

Nebankovní hypotéky
od 50 tisíc do 10 milionů Nebankovní developerské úvěry
od 5 do 30 milionů