Kde jsem: Euro úvěr » Články


Pozor na půjčky přes kreditní karty

Pozor na půjčky přes kreditní karty

Nesporně největší výhodou kreditních karet je možnost půjčit si od komerční banky (www.kb.cz)  peníze zdarma. Podmínkou ale je uhradit dluh ještě v tzv. bezúročném období, jehož maximální délku mají banky nejčastěji nastavenu mezi 50 až 55 dny. Jestliže se vám to povede, nemusíte hypoteční bance (www.hypotecnibanka.cz) platit žádný úrok. Přijďte si proto půjčit peníze raději k nám.

U bezúročného období by si ale občané měli uvědomit jednu podstatnou věc. Hypoteční banky (www.hypotecnibanka.cz)  u jeho délky totiž uvádějí slůvko "až" - např. až 55 dní. Tzn., že na splacení dlužné částky mají lidé max. 55 dní, ovšem ne ode dne platby kreditní kartou, ale od počátku bezúročného období, které komerční banky (www.kb.cz) počítají od prvního dne v měsíci.
V současnosti naprostá většina finančních institucí poskytuje svým klientům bezúročné období 50 a více dnů. S kratším - 45 dnů - se setkáte jen u Komerční banky, Raiffeisenbank, UniCredit Bank a Volksbank. Bezúročné období se u převážné většiny společností vztahuje pouze na bezhotovostní platby, tj. tedy platby kartou u obchodníků. Jen čtyři univerzální banky (ČSOB,
Komerční banka, Poštovní spořitelna a Zuno) vycházejí svým klientům vstříc a nepočítají jim úroky ani při výběrech hotovosti z bankomatu. Už od prvního dne po uplynutí bezúročného období vám banky dlužnou částku začnou úročit. Výše úroků u kreditních karet je vyšší než u neúčelových spotřebitelských úvěrů. U mnoha bank přesahuje 20 procent. S nejvyšším úrokem se teď setkáte např. u kreditních karet GE Money Bank (až 25,08 procent) nebo Citibank (až 23, 99 procent).

autor. 1. EUROHYPOTÉKA s. r. o.



Adresa: Ječná 550/1, 120 00 Praha 2
Tel.: +420 773 187 959

Nebankovní hypotéky
od 50 tisíc do 10 milionů Nebankovní developerské úvěry
od 5 do 30 milionů