Kde jsem: Euro úvěr » Články


Senioři se stále více zadlužují

Každá druhá rodina kupuje na dluh. Bojí se občané Česka závazků a dluhů? Ani náhodou. Půjčují si, na co se dá. Nejvíc pak obyvatelé Moravskoslezského kraje.

"Za posledních pět měsíců zde evidoval náš úřad více než pětinu ze všech exekucí v zemi," popisuje soudní exekutor Tomáš Vrána z Exekutorského úřadu Přerov. Podle průzkumu portálu Ušetřeno.cz dokonce v ČR dluží každá druhá rodina. Nejčastěji za to může nákup vybavení domácností.

Podle Tomáše Vrány se však stále častěji zadlužují senioři. Průměrná částka, kterou lidé dluží se však stále snižuje. Oproti loňsku klesla o více než 11 tisíc na 73 tisíc korun. Nejčastěji si české rodiny půjčují částky do sta tisíc korun. Ve většině případech jdou peníze na vybavení kuchyně či obývacího pokoje. Přestože dlužníků je u nás stále velké množství, jejich počet se za poslední roky razantně snížil.

Dokazují to i údaje soudních exekutorů, kteří loni řešili o 13 procent případů méně než v roce 2011 (s využitím AV. Senioři dluží stále více peněz. deník METRO, dne 20. 6. 2013, s. 9.).

autor. 1. EUROHYPOTÉKA s.r.o.

Adresa: Ječná 550/1, 120 00 Praha 2
Tel.: +420 773 187 959

Nebankovní hypotéky
od 50 tisíc do 10 milionů Nebankovní developerské úvěry
od 5 do 30 milionů